Si Sor Purificación aixequés el cap...

Sempre he tingut problemes per resoldre problemes... Concretament per entendre els enunciats. No em negareu que, tot sovint, són ben complicats! Com ara aquell que diu:
Havent obtingut el sumant total de les diferents estafes, evasions, fuites, indemnitzacions inadequades, apropiacions indegudes i demés, “conegudes” (noteu que aquesta es defineix com la paraula clau de l’enunciat), quin percentatge seria necessari recuperar per eixugar el dèficit estatal?
O aquest altre encara més enrevessat que ens planteja el següent:
De la totalitat de l`obtingut amb la paga extra dels funcionaris més el 13% afegit dels rams de flors, entrades al cinema i/o enterraments de la població tant activa com passiva, quin percentatge serà necessari destinar a bancs i/o estafes, evasions, fuites, apropiacions indegudes i demés per tal de poder, amb el restant, eixugar el dèficit estatal? No em negareu que són enunciats ben complicats primer d’entendre i després de resoldre...

De tota manera, Sor Purificación ja m’ho deia: Montserrat, jamás tendrá usted collongs de aprender matemàticas. Estremenya ella, es clar. Aiii... Si Sor Purificación sabés que ara mateix dubto fins i tot de temes d’història o inclús de geografia!!! Perquè... Des de quan Catalunya és una regió de “Una, Grande i Libre”? Em confesso dolentíssima per a les dates!! Hauré de consultar la Viquipèdia, des de l’apartat de Gifré el Pilós!!!

 Psss...Psss.... Sr. Napoleó... Que li semblaria un nou Departament del Ter? Pensi que ara mateix paraules com Rei, Pàtria i Religió, han perdut molta significació... Per què? Bé. Resulta llarg d’explicar. Com li diria? Diferents pràctiques esportives, apropiacions altament indegudes, pràctiques sexuals inadequades, innombrables extorsions històriques,... Deixi-ho estar, millor no entrem en detalls que veig que el to em puja!!  

En definitiva, crec fermament Sr. Napoleó, que el Setge... Vostè el recorda, oi? Bé, cregui’m si li dic, Sr. Napoleó, que el Setge avui, no seria tal setge.

 Paraula de Gironina

Comentaris